dijous, 31 de març de 2011

Transport més barat i programes informàtics gatuïts pels estudiants de la UAB

Us volem informar de dos beneficis importants que tenim els estudiants de la UAB. El primer d’ells és el programari gratuït i legal per als nostres ordinadors que ofereix la UAB conjuntament amb les empreses col·laboradores. El més important d’ells és la possibilitat de descarregar Windows 7 de forma totalment legal pel nostre ordinador. Microsoft també ofereix altres programes 100% gratuïts i legals als estudiants de la UAB. Per descarregar-los, només s’ha d’entrar a la web de llicències informàtiques de la UAB, fer clic a baix del tot a MSDN AA i introduir el teu NIU i contrasenya. A la pàgina de llicències informàtiques, a més, podreu trobar mols més programes gratuïts i legals.

Altres dels avantatges que tenim els estudiants de la UAB són els tiquets de transports que ofereix els Ferrocarrils de la Generalitat. El tiquet és anual i permet fer tants viatges com vulguis des de l’estació dels FGC que tu desitgis fins a l’estació de la UAB. Costa entre 331€ i 489€, depenent de la parada on agafes el tren i per demanar-ho tan sols has d’anar a l’estació de Plaça Catalunya amb la teva matrícula de la universitat. Això sí, aquest bitllet no surt a la pàgina web dels trens de la Generalitat.

Aquests beneficis pels estudiants creiem que estan mal anunciats i que a més s’ha d’informar millor a la gent de la UAB per que els coneguem. Nosaltres ens vam assabentar de que existia el bitllet de transport gràcies a les sessions de participació per la creació de la carta de drets i deures dels estudiants de la UAB. A més, E-UAB anima al la universitat a que negociï amb els Transports Metropolitans per aconseguir que aquest tipus de bitllet no només sigui accessible per a la gent que arriba a la UAB en Ferocarrils, sinó també per a la gent que arriba en Renfe i en autobusos i es redueixi el seu preu.