dijous, 30 de juny de 2011

Retallades a la UAB

Aquest dia 30 de juny s'han aprovat a la comissió d'economia les retallades a la universitat per valor total de 10 milions d'euros que, tanmateix, només cobriran una petita part dels 34 milions que ha retallat la Generalitat.

En aquesta línia hem de recrodar que ja es van retallar 7,7 milions en la configuració del pressupost i, per tant, aquest any l'estructura de l'autònoma s'ha rebaixat al voltant de 18 milions.

Tot i les mesures establertes el dèficit acumulat de la universitat augmentarà fins a 66 milions i hem de tenir present que al voltant dels 78 milions la universitat entraria en fallida amb la conseqüent intervenció per part dels poder publics.

Tenint present aquesta situació i la ja esmentada anteriorment d'una augment del 10% de les nostres matricules el que podem deduir és que, tot i que pagarem més, els serveis que rebrem seran d'un nivell inferior que fins al present i alguns amb un preu més elevat.

Mesures concretes que afectin directament als estudiants:

-Increment dels preus de restauració--> 10-15 cèntims els menús i 5 cèntims el cafè (tot i que la mesura va referida a la utilització de cafè de comerç just)
-Increment de la quota del SAF
-No renovació de professorat associat
-Reducció del 15% d'ajudes a estudiants (beques de col·laboració, ajuts PIF, matrícules)

Des d'Estudiants UAB creiem que els estudiants hem de tenir un paper més actiu dins l'administració d'aquests ajustaments econòmics. Tal i com tothom accepta som el col·lectiu més nombròs de la universitat però no tenim la representació que cal dins les institucions.

Així mateix demanem responsabilitat, negociació i cerca d'alternatives per tal de cobrir els dèficits del sistema i, en concret, creiem que l'equip de govern ha de negociar fortament amb la Generalitat per aconseguir que la increiblement desproporcionada retallada de 34 milions quedi apaivagada de cara als propers anys tot i que la Generalitat apunta a un creixement del 0% per l'any vinent dels ingressos per subvenció (tot i que les despeses augmentaran per aspectes de salaris i a més encara ens quedaran per ajustar 24 milions)

Per tant si creiem que les retallades han acabat ens estem equivocant, el proper pressupost 2012 és la clau on haurem de treballar fortament doncs totes aquestes noves despeses tindran allà el seu ajustament i, a més, la universitat els haurà de fer si no vol acabar intervenida.

En aquest context hem de treballar tots junts i preparar-nos molt bé si volem protegir els nostres drets.

Si voleu consultar les mesures en detall us deixem tota la documentació a la secció informes. Si teniu qualsevol dubte o comentari el podeu enviar també al nostre correu electrònic contacte@estudiantsuab.com