dimecres, 29 de febrer de 2012

Manifestacions 23F i 29F


Estudiants UAB ha estat present en les darreres movilitzacions que s'han dut a terme a Barcelona.El passat dia 23F, els estudiants de la facultat de dret afectats per l'aplicació de la llei d'accés a l'advocacia 34/2006 vam anar a la concentració que es feia davant l'ICAB, per manifestar el nostre desacord amb que als estudiants de llicenciatura se'ls hi apliqui el màster d'accés a l'advocacia i la prova d'accés.

La concentració es va desenvolupar satisfactòriament i va finalitzar amb la presentació formal a l'ICAB d'un manifest dels estudiants de llicenciatura en dret de diferents universitats catalanes, on vam fer constar el nostre desacord amb l'aplicació als llicenciats d'aquesta llei.Per altra banda avui 29F, estudiants UAB també ha estat present a la manifestació, convocada a Barcelona, contra les retallades a la universitat pública.
La manifestació ha transcorregut satisfactòriament per part del sector estudiantil, tret d'alguns aldarulls que han provocat persones encaputxades aïllades que han fet malbé la propietat privada de la Borsa de Barcelona i un Banc que té la seva seu al costat d'aquesta. En aquest moment ha començat la primera càrrega policial contra els estudiants tot i que aquests es manifestaven tranquil·lament.

Posteriorment la manifestació ha continuat amb normalitat fins arribar a carrer Diputació amb Balmes on, sense provocació ni previ avís, els mossos d'esquadra han iniciat una segona càrrega molt contundent. En aquest moment s'han produit diversos incidents, aixafaments d'estudiants i fins i tot un membre d'estudiants UAB s'ha hagut d'enfilar a la reixa d'un col·legi, per poder escapar de la brutal intervenció policial.

Posteriorment ha sigut quan alguns manifestants han cremat containers i un cotxe, fets amb els que estudiants UAB es mostra completament en contra.

També hi han hagut diverses càrregues policials, desproporcionades i del tot excesives, per tot l'eixample amb l'objectiu de dispersar la manifestació que ens han fet correr molt a tots els estudiants que ens manifestàvem pacíficament.

En definitiva la manifestació ha estat un èxit, tret de aldarulls aïllats de grups d'encaputxats que no identifiquen el sector estudiantil i de la excesiva intervenció policial contra els estudiants.