dimecres, 28 de març de 2012

Ocupació i vaga

Des d'Estudiants UAB valorem molt positivament els processos participatius portats a terme per les facultats de Dret i d'Economia i Empresa en que els Consell d'Estudiants dels que tenen el plaer de formar part molts dels nostres companys ja que van obrir a la facultat la consulta de temes tant importants com la realització de la vaga i l'ocupació. Així mateix felicitar als companys per la seva actuació pacífica i respectuosa a les dues facultats ja sigui en l'ocupació de Dret i en els piquets d'ambdues facultats. Hem sabut col·laborar com a entitat i com a facultats.

Sobre la vaga Estudiants UAB considera que:

-Les noves amenaces d'increment de preus públics fins al 60% són inadmisibles perque tot i el 25% destinat a beques d'aquest increment moltes persones quedaran fóra del sistema universitari públic català.

-El requisit d'un 7 de mitjana de l'expedient per les beques generals tampoc és acceptable en la mesura en que perjudica de manera indiscriminada molts estudiants sense tenir en compte que les seves situacions no són homogènies i que no totes les notes baixes són causa del poc compromís d'un estudiant. En aquesta línia continuem demanant el respecte dels drets dels estudiants i una docència de qualitat.

-La nova retallada de PDI i PAS repercutirà negativament en la qualitat dels serveis de la universitat i de la docència que reben els estudiants.

-El debat de governança se centra en una proposta dels consells socials amb la que ens mostrem en complet desacord doncs acabaria pràcticament amb la participació lliure i democràtica dels estudiants com a membres de la comunitat a la universitat.

-Menys oportunitats laborals amb la nova reforma que rebrà demà el plebiscit de la societat en forma de mobilització.

Aquestes són 5 de les moltes amenaces que tenim els estudiants en el present i que han motivat que avui dia 28 de març a la UAB s'hagi produit un dia de vaga estudiantil.

Moltes felicitats a tots i continuem fent feina.