dilluns, 17 de març de 2014

"Les veus de bola de drac" supera totes les expectatives

El passat dia 6 de març a la facultat de Traducció de la UAB vam organitzar una conferència amb els actors de doblatge d’anime Marc Zanni i Joan Sanz. Tot i que han doblat moltíssims personatges, segurament el paper que més els haurà marcat és el de Son Goku i Vegeta de Bola de Drac. L’acte es va dur a terme a l’aula 2 de la Facultat de Traducció i Interpretació de la UAB, la més gran d’aquesta facultat. 

Foto de la Sala 2 de la Facultat de Traducció 
 
El que en un principi semblava que havia de ser una conferència com qualsevol altra, d’aquelles en les que queda alguna cadira buida, va acabar desbordant-nos amb una afluència massiva de persones que va assistir a l’acte: més de 170 persones. Es van omplir totes les cadires i fins i tot hi havia gent asseguda a terra i dreta al fons de l’aula per escoltar-los. Es va haver d’habilitar una altra aula perquè els que no havien pogut aconseguir lloc poguessin seguir la conferència a través d’una pantalla gegant

L’acte va iniciar-se presentant la trajectòria professional dels dos actors. Tot seguit en Marc Zanni ens va estar explicant d’una manera molt amena com funcionava el món del doblatge, farcint-lo d’anècdotes de la seva experiència. En Joan Sanz es va centrar més en l’ús de la llengua a l’hora de doblar, doncs l’aspecte més conegut del seu Vegeta eren els insults en català que tant van marcar la nostra generació. 

Finalment, en un torn de preguntes, la gent es va mostrar força interessada en conèixer més detalls del món del doblatge preguntant per les qualitats necessàries a l’hora de ser un bon doblador i preguntant també altres curiositats. 

Des d’Estudiants UAB no podem sinó agrair a en Marc Zanni i en Joan Sanz per la seva implicació i també a totes aquelles persones que han participat, organitzat i ajudat a que fos realitat. També us donem les gràcies a tots i totes per l’interès que heu mostrat i per no només anar, sinó participar per fer possible una conferència amena, útil i divertida. 

Tal i com ens vam comprometre, us penjarem al blog la conferència íntegra en vídeo de part del Servei de Recursos Informàtics i Multimèdia (SERIM) de la UAB quan ens arribi. Esperem que sigui aviat per a totes aquelles persones que no vau poder assistir!