dimarts, 7 d’octubre de 2014

Primera assemblea del curs

El passat divendres dia 3 d’octubre ens vam reunir en la primera assemblea de curs on vam posar sobre la gespa les propostes i activitats de cara a aquest curs. 


Perquè us aneu fent una idea de l’ampli ventall de temàtiques sobre les quals no només opinem, sinó en les que pretenem incidir, us fem cinc cèntims de les activitats que estem organitzant: 

  •  Sobre el canvi de modalitat de 4+1 a 3+2. És un tema sobre el que ja vam reflexionar i davant la possibilitat de canvis imminents sobre aquest aspecte fonamental en l’estructura de l’educació universitària hi seguirem treballant per aportar un posicionament ferm al respecte.
  • Respecte al règim de permanència, ja fa anys que demanem que s’obri una reforma per tal que els estudiants estiguem menys limitats tant econòmica com acadèmicament a l’hora de cursar els nostres estudis. Això inclou la no obligatorietat en la matriculació d’assignatures suspeses, el límit de canvis de règim de permanència sense cost addicional, i un llarg etcètera de temes, garantir les recuperacions, etc. És un tema molt extens però molt important pel desenvolupament dels nostres estudis. 
  • Una anàlisi sobre les condicions d’habitatge i l’estat de la Vila Universitària de la UAB. És molt cara? Hi ha un bon ambient? Hi ha bons serveis? Què creieu que caldria millorar? Quins problemes s’han donat? En breus podràs dir la teva! #ADV
  • Diverses conferències, una sobre epidèmies en col·laboració amb l’Associació de Joves Biomèdics de la UAB i altres associacions. També estem preparant altres xerrades sobre temes d’actualitat. 
  • Física o Química: quin grau té menys sortides?” és un possible títol per un col·loqui sobre un tema que preocupa a tants estudiants i sota el qual volem convidar professionals de camps d’allò més diversos dins les àrees de coneixement de la física i la química. 
  • Campanya sobre el nivell B2 d’anglès. Volem donar resposta a un munt de preguntes que han anat sorgint i proposar millores per a la universitat, informant-nos primer de la obligatorietat de l’acreditació del nivell de B2 per obtenir el títol de graduat, si els cursos que ofereix el Servei de Llengües són assequibles, quantes assignatures en anglès es donen a cada grau, quin és el nivell mig d’anglès entre el PDI (Professorat Docent i Investigador).

I aquestes només són algunes de les idees que ens volten pel cap. T’interessa algun d’aquests temes? Tens alguna proposta? No dubtis a posar-te en contacte amb nosaltres perquè et mantinguem informat o per participar!