dimecres, 3 de desembre de 2014

Estudiants UAB al Claustre: què és i què hi volem fer

La setmana vinent, del 9 al 11 de desembre, tindran lloc les eleccions a estudiants al Claustre de la UAB. El Claustre és l’òrgan màxim de representació de la comunitat universitària, conformat per 300 membres d’entre els quals hi ha professors, personal d’administració i serveis i 90 estudiants de totes les facultats. El Claustre és l’òrgan on la comunitat universitària debat, promou i proposa les principals línies d’acció, posicionaments com a universitat i normatives que vertebren la nostra universitat.Des d’Estudiants UAB creiem fermament en que la reivindicació per la defensa dels drets dels estudiants i la millora de la universitat passa pel compromís de treball a tots els àmbits on els estudiants hi tinguem representació. És per això que, un any més, des d’Estudiants UAB presentem candidatura col·lectiva a les facultats per seguir treballant per millorar la universitat i defensar els estudiants davant tant les injustícies que pateix en el dia a dia com aquelles que són imminents i s’han d’aturar.

La nostra candidatura presentarà en detall al llarg dels propers dies un programa transversal que es centra en cinc blocs principals: l’oposició directa a la reforma del 3+2, de la qual ja us vam començar a parlar el passat juliol; una reforma en profunditat de la Vila Universitària, necessària tenint en compte la valoració dels propis vilatans; una lluita continuada per un sistema de pràctiques que valori la feina dels estudiants i permeti una millor compatibilitat entre treball i estudis; la millora de la qualitat docent i l’organització d’aspectes tant claus com els dobles graus o els treballs de fi de grau; i una campanya per permetre que els estudiants puguem aprendre idiomes i demanar documentació en anglès sense pagar unes taxes abusives al Servei de Llengües.

A més a més, al Claustre ens presentem amb la intenció de continuar treballant en la millora de beques pròpies de la UAB per estudiants que no poden pagar el seus estudis que vam proposar i implementar en anteriors campanyes, com el programa finestreta i en dotar al Claustre d’encara més competències per permetre que representi millor la comunitat universitària.

En els propers dies publicarem articles, ens aproparem a les classes i farem paradetes per explicar les nostres propostes a tothom. Si teniu qualsevol dubte, no dubteu d'enviar-nos un correu a contacte@estudiantsuab.com