Qui som

Creació i objectius

L’associació Estudiants UAB (EUAB) vam començar a organitzar-nos a l’octubre del curs 2010-2011 amb la fita d’esdevenir una alternativa efectiva per resoldre les problemàtiques quotidianes i estructurals dels i les estudiants a la universitat. La nostra primera representació a nivell UAB es va aconseguir al Claustre al novembre de 2010, on vam concórrer a les eleccions a través de les facultats d’Economia i Empresa, de Dret i d’Enginyera, esdevenint una potent força estudiantil organitzada. A dia d'avui, som presents a gaire bé totes les facultats del Campus. 

Estudiants UAB ens creem amb una filosofia d’entitat plural i la reivindicació de compromís de treball col·lectiu per a la millora de la universitat i la defensa dels drets dels i les estudiants. Entre les nostres reivindicacions hi ha la defensa de la universitat pública, la garantia d'accés i permanència al sistema universitari, els seguiment i millora dels graus, l’increment de la qualitat docent i l’augment dels serveis i d’oportunitats per al col·lectiu d'estudiants.

Organització

Estudiants UAB funcionem amb una estructura dinàmica i operativa a la vegada que horitzontal a través del treball en xarxa i la co-responsabilitat dels membres de l'associació. Ens organitzem a través d'assemblees entre totes les persones integrants de l'associació, espai a través del qual posem en comú les problemàtiques que sorgeixen, debatem sobre les iniciatives que volem dur a terme i organitzem grups i dividim tasques per tal de fer possible tot allò que ens proposem.   

Què hem aconseguit

A través de la participació als diferents espais de participació de la universitat, Estudiants UAB hem aconseguit que s'aprovin posicionaments de la universitat i reivindicacions dels i les estudiants, des de la millora de serveis a les facultats com la connectivitat, els espais de menjador o les sales d'estudi fins a l'oposició a l'augment de preus públics i la creació d'un fons de beques propi de la universitat.

Què més fem

D’altra banda, Estudiants UAB també hem treballat en la millora de les problemàtiques acadèmiques dels estudiants oferint un sistema d’assessorament jurídic i d’acompanyament a l’hora de gestionar les queixes sorgides en el dia a dia de les facultats.

S’han dut a terme campanyes com la campanya d’estalvi energètic, la campanya d’endolls o la campanya de bars, totes amb aspectes clarament reivindicatius tot i que enfocats de forma constructiva. També s’han dut a terme accions com la promoció d’un referèndum per a decidir sobre la vaga de 72h el 2012 a diverses facultats.

Des d'Estudiants UAB també hem contribuït a enriquir l’experiència universitària a través de la realització de conferències, taules rodones i ponències de temes rellevants o que poden ser d’interès als estudiants per al foment del pensament crític i ampliació de la formació acadèmica, sempre oberts a col·laborar amb altres associacions.

Finalment, no podem oblidar el component lúdic que com a associació també ens caracteritza, participant de la Festa Major de la UAB o de les facultats, organitzat torneigs d’esport, de cartes,  entre d’altres.

La nostre vocació és ampliar i estendre la participació, millorar la universitat i contribuir a formar persones compromeses amb el seu entorn.

Troba el teu espai amb nosaltres!